Pact Ouderenzorg krijgt handen en voeten

vrijdag 22 juni 2018
Thema's:  Zorg

100 Organisaties hebben zich gemeld om mee te doen aan het “Pact voor de Ouderenzorg”, zo meldt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Tot de organisaties, die dit samenwerkingsverband steunen horen ook NVOG en KNVG.
Het pact is erop gericht om de ouderenzorg dichtbij huis beter te organiseren.

3 Programma’s gestart
Inmiddels zijn daarvoor drie programma’s gestart; “Eén tegen eenzaamheid|, “Thuis in het Verpleegtehuis” en “Langer thuis”.

Voorkomen eenzaamheid
“Eén tegen Eenzaamheid” richt zich op het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid onder ouderen, door de omgeving van ouderen bewust te maken van dit probleem en de samenleving te stimuleren daartegen iets te doen. Zo wordt van 27 september tot en met 6 oktober de week tegen de eenzaamheid georganiseerd.

Betere verpleeghuiszorg
“Thuis in het Verpleeghuis” is erop gericht de verpleeghuiszorg de komende jaren te verbeteren. Op maandag 2 juli wordt in het World Forum in Den Haag voor mensen die betrokken zijn bij de verpleeghuiszorg een congres georganiseerd.

Langer zelfstandig
“Het programma Langer Thuis” heeft als doel om de samenwerking op lokaal niveau te verbeteren, zodat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. De ideeën daarvoor zijn op 18 juni gepresenteerd.

Meer weten?
Klik dan hieronder op de nieuwsflits van het ministerie. 
Reageer op dit item