Door ouderen, voor ouderen

vrijdag 22 juni 2018
Thema's:  Zorg

Wat vinden ouderen zelf belangrijk als het gaat over wonen, welzijn en zorg? Wat zijn nou echt waardevolle verbeteringen?

Het antwoord op die vragen kan natuurlijk het beste worden gegeven door de ouderen zelf. Ouderen, vertegenwoordigd in het ouderenplatform van Beter Oud, hebben samen met hun achterban, de vragen beantwoord. In een mooie folder valt te lezen wat voor ouderen belangrijk is gedurende 3 fases in hun leven. 

Drie fases

  • De fase waarin zij zich voorbereiden op de toekomst;
  • De fase waarin zij zo zelfstandig mogelijk wonen, met en zonder beperkingen;
  • De fase waarin de zorg haar intrede doet, met opnames in het ziekenhuis.

Per fase worden aandachtspunten benoemd. Voor iedere fase zijn ook voorbeeldprojecten vermeld. Dat zijn projecten die volgens ouderen bewezen waardevol en succesvol zijn.

De folder
De aandachtspunten in de folder zijn zowel bedoeld voor de oudere zelf, als voor organisaties en instanties die zich bezighouden met het verbeteren van wonen, welzijn en zorg voor ouderen. 

Bent u benieuwd wat u in de fase “voorbereiden op de toekomst” allemaal kunt doen om zelf de regie te houden? Lees dan vooral de 7 aandachtspunten die in dat kader worden beschreven. U klikt hieronder op de link onder "Downloads".

Meer informatie
Het ouderenplatform heeft al haar bevindingen vastgelegd in een toetsingskader. Dat hulpmiddel met de uitgewerkte aandachtspunten en de voorbeeldprojecten is eind maart 2018 te downloaden op de website van Beter Oud. (www.beteroud.nl/toetsingskader 
Reageer op dit item